Zakaj smo zdravi?

Kateri so dejavniki, ki najbolj vplivajo na naše zdravje? Spodnja infografika prikazuje statistične podatke vzrokov za nastanek novodobnih bolezni. Kot lahko vidimo, lahko na to zakaj smo zdravi najbolj vplivamo sami, tako da skrbimo za zdravo prehrano, se dovolj gibamo in se izogibamo razvadam kot so pitje alkohola, kajenje itd.

Na drugi strani pa za to, da kar najbolj poskrbimo za svoje zdravje, tudi najmanj zapravimo. Zdravstvena preventiva – zdrav življenjski slog tako predstavlja zanemarljiv strošek v družinskem proračunu glede na stroške kurative – zdravljenja ko je to že nujno. Gibanje – hoja, tek, kolesarjenje terjata od nas 20 minut časa na dan, raznovrstna prehrana je prav tako na dosegu roke večini ljudem, za zmernost pri razvadah (alkohol, sladke pijače, prigrizki, sladkarije, kajenje) pa smo odgovorni sami.

Na drugi strani zapravimo za razne oblike zdravljenja večino svojih prihodkov zaradi hitrega tempa življenja. Morda nam bo spodnja infografika “Zakaj smo zdravi” pomagala, da se malo ustavimo, zamislimo in sprejmemo majhne spremembe v življenju, tako da bo naše zdravje spet postalo prioriteta.

 

 

Ti je všeč? Inografiko Zakaj smo zdravi smo izdelali sami. Če všečkaš nas bo to motiviralo, da bomo izdelali še kakšno.. 🙂