Kortizol in DHEA

80,00 

Preverite delovanje nadledvične žleze iz sline

 

  • Doživljate stres na delovnem mestu?
  • Se pri vas kaže sidrom izgorelosti?
  • Se trudite za mladosten videz pa ni rezultatov?
  • Kortizol = stres.
  • DHEA = mladosten videz in dobro počutje.
  • Povišan kortizol lahko vodi v izčrpanost nadledvične žleze, ta pa do adrenalne izgorelosti in depresije.

Komu se priporoča testiranje?

Kortizol test je smiselno opraviti v primeru suma na sindrom izgorelosti, Cushingov sindrom, Addisonovo bolezen. Povišan kortizol na dolgi rok predstavlja povečano tveganje za nastanek sladkorne bolezni in povišanega krvnega tlaka. S pomočjo njegove vrednosti lahko tudi ocenimo delovanje nadledvične žleze.

Kako poteka testiranje?

Z dodajanjem izdelka v košarico na dom dobiš komplet za vzorčenje kortizola in DHEA iz sline. V kompletu dobiš 4 vzorčevalne ampule, vprašalnik, navodila za vzorčenje ter pošiljko, v kateri vzorce pošlješ nazaj k nam v laboratorij.

V primeru večkratnega vzorčenja kortizola, morajo biti vsi vzorci zbrani v istem dnevu!

 

Kaj dobim?

Po opravljeni laboratorijski analizi pripravimo klinično veljaven izvid. Izvid prejmeš v roku 5-7 dni. Z izvidom se lahko obrneš na svojega zdravnika.

Na izvidu bodo podane vrednosti hormona kortizola in hormona DHEA ter okvirne referenčne vrednosti za tvojo starost in spol.

Napotki za odvzem

Pred testiranjem svetujemo, da se posvetujete z zdravnikom ali terapevtom. V primeru dvoma nas pokličite na 059-162-018 ali 070-766-322.

Pri ugotavljanju dnevnega profila za kortizol opravite vzorčenje 3-5x. Če vas zanima najvišji nivo kortizola vzorčite zjutraj okrog 8 ure. Pred vzorčenjem si ne ščetkate zob. Vabimo pa vas, da si preberete tudi najpogostejša vprašanja in odgovore.