Kortizol celodnevni profil

60,00 

Preverite celodnevni kortizol iz sline

  • Znaki izgorelosti,
  • Stres na delovnem mestu,
  • Povišan krvni sladkor, povišan krvi tlak,
  • Cushingov sindrom, Addisonova bolezen,
  • Povišan kortizol = stres,
  • Kortizol test = ocena delovanja nadledvične žleze.
  • Enostavno vzorčenje sline na domu.

Komu se priporoča testiranje?

Kortizol test je smiselno opraviti v primeru suma na sindrom izgorelosti, Cushingov sindrom, Addisonovo bolezen. Povišan kortizol na dolgi rok predstavlja povečano tveganje za nastanek sladkorne bolezni in povišanega krvnega tlaka. S pomočjo njegove vrednosti lahko tudi ocenimo delovanje nadledvične žleze.

Kako poteka testiranje?

Z dodajanjem izdelka v košarico na dom dobiš komplet za vzorčenje kortizola iz sline. V kompletu dobiš 4 vzorčevalne ampule, saj kortizol lahko merimo večkrat v dnevu, vprašalnik, navodila za vzorčenje ter pošiljko, v kateri vzorce pošlješ nazaj k nam v laboratorij.

V primeru večkratnega vzorčenja kortizola, morajo biti vsi vzorci zbrani v istem dnevu!

 

Kaj dobim?

Po opravljeni laboratorijski analizi pripravimo klinično veljaven izvid. Izvid prejmete v roku 5-7 dni. Z izvidom se lahko obrnete na svojega zdravnika.

Na izvidu bodo podane vrednosti hormona kortizola ter okvirne referenčne vrednosti za vašo starost in spol.

Napotki za odvzem

Preden opravite kortizol test svetujemo, da se posvetujete z zdravnikom ali terapevtom. V primeru dvoma nas pokličite na 059-162-018 ali 070-766-322.

Odvzem sline opravite po navodilih, ki ste jih dobili poleg kompleta za vzorčenje.Pri ugotavljanju dnevnega profila za kortizol opravite vzorčenje 4x. Če vas zanima najvišji nivo kortizola vzorčite zjutraj okrog 8. ure oziroma pol ure po bujenju. Pred vzorčenjem si ne ščetkajte zob. Vabimo pa vas, da si preberete tudi najpogostejša vprašanja in odgovore.