Progesteron

25,00 

Preverite progesteron iz sline

Komu se priporoča testiranje?

Analizo spolnih hormonov (progesteron, estradiol in testosteron) priporočamo vsem ženskam pred menopavzo v reproduktivnem obdobju ter ženskam v menopavzalnem obdobju (test menopavze), ki imajo bolj izražene simptome hormonskega neravnovesja. Kadar je ravnovesje hormonov optimalno, tudi človek funkcionira optimalno.

Vendar v praksi žal to ni tako enostavno. Kroničen stres, nepravilna prehrana in premalo gibanja so vsak posebej, še bolj pa v kombinaciji tisti dejavniki, ki porušijo naše hormonsko ravnovesje in povzročijo 90 % bolezni sodobnega časa: srčno – žilne bolezni, rak, debelost, sladkorna bolezen, avtoimunske bolezni, osteoporoza, demenca.

Pravočasno odkrivanje neravnovesja ženskih hormonov lahko pozitivno vpliva na razmnoževalni sistem (npr. pravilno delovanje jajčnikov) ter ublaži simptome ob nastopu menopavze.

Kako poteka testiranje?

Z dodajanjem izdelka v košarico na dom dobiš komplet za vzorčenje progesterona iz sline. V kompletu dobiš vzorčevalne ampule, vprašalnik, navodila za vzorčenje ter pošiljko, v kateri vzorce pošlješ nazaj k nam v laboratorij.

V primeru rednih ciklusov menstruacije, vzorčenje opraviš 20.-23. dan ciklusa, sicer pa kadarkoli.

Kaj dobim?

Po opravljeni laboratorijski analizi pripravimo klinično veljaven izvid. Izvid prejmeš v roku 5-7 dni. Z izvidom se obrneš na svojega zdravnika oziroma ginekologa.

Na izvidu bodo podane vrednosti hormona progesterona ter okvirne referenčne vrednosti za tvojo starost in spol.

 

Napotki za odvzem

Odvzem sline opravite po navodilih, ki ste jih dobili poleg kompleta za vzorčenje.

  • Vzorčite lahko tudi sami doma. Komplet za odvzem vzorca sline lahko naročite s klikom na naslednjo povezavo Naroči komplet za vzorec!
  • Paket za vzorčenje lahko prevzamete osebno v laboratoriju na Erbežnikovi 2 v Ljubljani (kje je to?)
  • Zahteve in stabilnost vzorca za progesteron v slini.