Kakšna je za nas zdrava hrana?

Zanimiva anketa je bila opravljena pred kratkim v kateri se je glavno vprašanje glasilo: Kakšna je pa za vas zdrava hrana? Ljudje ne glede na razvitost in lokacijo dobro vemo kaj je zdrava hrana in da je le ta glavno pomagalo pri izgubi telesne teže.

Zmagovalca živil, ki jih ljudje uvrščamo v kategorijo zdrava hrana, so polnozrnata živila ter sol obogatena z jodom. Jod je še posebej pomemben za pravilno delovanje ščitnice, kar se očitno zavedajo udi anketirani v spodnji infografiki. Se pa razlikujejo živila, ki jih ljudje najbolj kupujemo zato ker menimo da so zdrava. Na to ima vpliv zagotovo tudi promocija živil v posamezni državi in pa težave zaradi katerih ljudje kupujemo zdravo hrano. Na prvem mestu je zagotovo prekomerna telesna teža, ki je in bo tudi v prihodnosti problem sodobne družbe. So pa tu tudi drugi vidiki. V laboratoriju se npr ukvarjamo intoleranco na hrano.

 

Za povečanje slike klikni na sliko. Ti je všeč infografika “Kakšna je za vas zdrava hrana”? Če ti je, všečkaj saj nas bo to spodbudilo, da naredimo še kakšno 🙂