Več o testiranju:

Preobčutljivost (nutritivna intoleranca ali zapoznela alergija na hrano) je stanje, ki ga opazimo pri polovici populacije. Gre za pretiran odziv telesa na določen alergen (običajno beljakovino v živilu), kar ljudje občutimo kot izpuščaj, srbečico, glavobol, utrujenost, napihnjenost, prebavne težave in zaspanost. Simptomi se pokažejo v 4-72 urah po zaužitju živila, problem pa je v tem, da ne vemo katera hrana povzroča težave. Lahko si pomagamo z opazovanjem in izločevanjem, ali pa… se testiramo.

Ker so si znaki intolerance na hrano in prave alergije na hrano pogosto zelo podobni, so mnogi ljudje prepričanja, da imajo pravo alergijo. V resnici pa gre za intoleranco na hrano. Alergija na hrano je namreč zelo redka (pojavljanje pri manj kot 5% populacije), medtem ko je intoleranca na hrano precej bolj pogosta.

Ker v laboratoriju Medicare PLUS letno opravimo več kot 500 testiranj, opažamo da so najpogostejša živila, ki ljudem povzročajo težave: lešnik, kravje mleko, jajca in žitarice.

Testiranje intolerance na hrano priporočamo pacientom, ki se srečuje s prebavnimi težavami, sindromom razdražljivega želodca, z oslabljenim imunskim sistemom in ljudem z nepojasnjenimi izpuščaji.

Na katera živila testiramo vsakega od vaju: beljak, kravje mleko, trska (bela riba), pšenična moka, ržena moka, ječmenova moka, pomaranča, banana, kivi, jagoda, zelena, soja, korenček, paradižnik, lešnik, arašidi, curry, poper, sezam, svinjsko meso.

Kakšen izvid prejmeš ob testiranju si lahko ogledaš v spodnji sliki:

Testiranje intolerance na hrano - primer laboratorijskega izvida.

Testiranje intolerance na hrano – primer laboratorijskega izvida Medicare PLUS

Izvid je razumljiv, vendar ti vseeno svetujemo, da se pred testiranjem posvetuješ z osebnim zdravnikom.

Če želiš o testiranju intolerance na hrano izvedeti več nam piši na info@medicareplus.si nas pokliči na telefon 059-162-018 ali 070-766-322 ali pa izpolni spodnji kontaktni obrazec.