Pravno obvestilo – Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je oblikovano z namenom omogočiti splošne informacije o osebni diagnostiki in laboratorijskih preiskavah. Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. Podjetje Medicare PLUS d.o.o. (v nadaljevanju urednik) ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Urednik bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 Avtorske pravice

 Vse informacije in na tem spletnem mestu predstavljene vsebine (besedila, fotografije itd.) so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik varovanja intelektualne lastnine. Uporaba avtorsko zaščitenih vsebin v komercialne namene, brez predhodnega pisnega dovoljenja urednika, je prepovedana in predstavlja kršitev zakonskih predpisov.

Reprodukcija delov vsebin spletnega mesta diagnosticni-laboratorij.si je dovoljena izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir naveden Medicare Plus ali katero izmed njegovih predstavitvenih podob.

 Nespoštovanje določb iz Pravnega obvestila

 Urednik in avtorji vsebin, objavljenih na spletnih straneh, od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava.

 V primeru zlorabe spletnih vsebin in kršenja zakonov, bo urednik zoper storilca ukrepal skladno z veljavnimi zakonskimi predpisi.

Hipertekstualne povezave

 Narava svetovnega spleta in spletnega mesta diagnosticni-laboratorij.si onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta, zato urednik ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne prek teh povezav.

Pomembno!

 Vse podatke na naših spletnih straneh uporabite le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Vse preiskave, ki jih opravljamo v laboratoriju Medicare Plus imajo IVD certifikat, veljajo kot klinično sprejete metode in se lahko uporabljajo za postavljanje diagnoze. Vendar pa mora postavljanje diagnoze opraviti usposobljen strokovnjak – zdravnik, specialist oz druga oseba z ustrezno izobrazbo. Pri postavljanju diagnoze naj se ne upošteva le izsledkov laboratorijske preiskave temveč tudi klinične znake, simptome, anamnezo pacienta ter pacientovo ozadje bolezni. V laboratoriju Medicare Plus ne prevzemamo odgovornosti za paciente samoplačnike, ki se odločajo o nadaljnjih ukrepih glede svojega zdravja zgolj na podlagi laboratorijskega izvida in brez posveta pri zato usposobljeni osebi (osebnem zdravniku oz specialistu).

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) in na podlagi vašega soglasja, ki ste ga zagotovili s podpisom ob naročilu laboratorijskih storitev.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, vsebino naročil in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije storitev, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 Odveza odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@medecareplus.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Upoštevanje pravne podlage zagotavlja Medicare PLUS d.o.o. Za vse informacije smo na voljo na telefonski številki 059-162-018