Ob izbiri preiskave

Ne veste katera preiskava je primerna za vas? Pacienti ste vabljeni, da si ogledate seznam preiskav, ob kliku na posamezno preiskavo pa se vam bo odprla pod stran z opisanimi simptomi. Pred vsako preiskavo priporočamo posvet tudi z osebnim zdravnikom ali terapevtom. Lahko nas tudi pokličete na 059-162-018 ali 070-766-322 in skupaj se bomo pogovorili o vaših simptomih.

Če poznate simptome oziroma težavo, zaradi katere bi želeli opraviti določeno preiskavo lahko več informacij o simptomih najdete v rubriki članki. Teme o katerih največkrat pišemo so predstavljene v oblaku ključnih besed (v desnem meniju). S klikom na besedo boste dobili vse relevantne članke na to ključno besedo. Lahko pa za iskanje problematike, ki vas zanima uporabite iskalnik v desnem zgornjem kotu, vpišete iskano besedo in pritisnete išči.

Ob vzorčenju

Vzorec za nekatere preiskave lahko zberete sami. To storite tako, da naročite komplet za samovzorčenje sline ali kapilarne krvi. To storite tukaj. Slino vzorčimo tako, da pljunete v posebne zbiralnike po vnaprej določenem protokolu. Tudi kapilarno kri lahko vzorčite sami. Za več informacij o odvzemu kapilarne krvi kliknite tukaj. Pacienti pa ste vabljeni tudi da preberete najpogostejša vprašanja in odgovore.

Vzorčenje v laboratoriju

Odvzem vzorca lahko opravite tudi v laboratoriju. Odvzem vršimo vsak dan od 7.30 – 16. ure. Za večino preiskav se lahko odvzem opravi kadarkoli, vendar to ne velja za jetrne teste in ledvične teste, ko morate biti na odvzemu tešči in se zato priporoča odvzem v jutranjih urah.

Čas do izvida

Izvid za biokemijske in imunološke preiskave izdamo v 2 dneh (ledvični test, jetrni test, ščitnica). Vzorec za nekatere preiskave posredujemo v zunanji laboratorij. Izvide za nutritivno intoleranco – odkrivanje skritih alergij na hrano izdamo v 2 dneh. Analizo za hormonske teste iz sline opravimo v 5 -7 delovnih dneh (vzorce zbiramo). Preiskave za nosečnice – dvojni hormonski test opravljamo ob sredah in petkih.

Interpretacija izvida

Izvid naj interpretira terapevt/zdravnik, ki je naročil testiranje. Vam v pomoč pa bodo referenčne vrednosti, ki so prilagojene spolu, starosti in hormonalnem stanju. Vrednosti zunaj normalnih naj interpretira zdravnik/terapevt.

V nujnih primerih

Se obrnete na splošno nujno medicinsko pomoč (SNMP) na telefonski številki 01-522-8408 ali telefonski številki 112.

Za otroško nujno medicinsko pomoč (PNMP) se obrnete na 01-472-3888 ali telefonski številki 112. 

Za vas smo dosegljivi na naslednje načine:

Pokličite nas 070 766 322 ali 059 162 018

Pišite nam laboratorij@medicareplus.si

Pon – pet 7:00 – 15:00

Naslov Erbežnikova 2, 1000 Ljubljana

    Ime (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Zadeva

    Sporočilo